Política

Zapatero sopa a la Moncloa amb els 'barons' socialistes per tancar files sobre finançament

Política

El president del govern espanyol soparà aquest dimecres a la Moncloa amb José Montilla i la resta de presidents autonòmics socialistes per intentar trobar postures comunes sobre finançament.
La trobada té lloc 24 hores després que el vicepresident econòmic del govern espanyol, Pedro Solbes, anunciés que la negociació sobre el nou model de finançament serà bilateral amb cadascuna de les autonomies i, posteriorment, haurà de ser aprovat al Consell de Política Fiscal i Financera. Zapatero, que ja va recordar que aquest "no és un debat entre territoris, sinó per a les persones", vol evitar nous enfrontaments entre comunitats.

Zapatero tornarà a abordar la qüestió en el sopar a la Moncloa. El president espanyol, que ja va recordar des del Senat que el debat del finançament "no és entre territoris, sinó per a les persones", vol que els barons del seu partit tanquin files en aquesta qüestió i no es repeteixin nous episodis de declaracions creuades com els que han tingut lloc en l'últim mes.

A la trobada hi assistiran els presidents de Catalunya, José Montilla; Andalusia, Manuel Chaves; Aragó, Marcel·lí Iglésias; Astúries, Vicente Álvarez Areces; Balears, Francesc Antich; Castella-La Manxa, José María Barreda; Extremadura, Guillermo Fernández-Vara, i Galícia; Emilio Pérez Touriño.

Solbes i Salgado
Per part del govern espanyol, a més del president, hi serà el vicepresident econòmic, Pedro Solbes, i la ministra d'Administracions Públiques, Elena Salgado. També hi assistirà el secretari d'Organització del PSOE, José Blanco.

Solbes, que va presentar les bases del nou model al Consell de Política Fiscal i Financera, serà l'encarregat de posar sobre la taula detalls més concrets del nou sistema, que aprofundirà en la corresponsabilitat fiscal i definirà quins són els 'serveis essencials' que se sotmetran a l'anivellament, tot i que, segons va apuntar ahir, els conceptes de solidaritat aniran més enllà del que marquen alguns estatuts i inclouran, per exemple, Justícia.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Trobada Puigdemont-Junqueras a l’exili

barcelona
política

Junts manté que Puigdemont tornarà a pesar del “cop de toga” del Suprem

barcelona
estats units

El Suprem fa guanyar temps a Trump en deixar obert el límit de la seva immunitat

barcelona
Ucraïna

Kíiv desarticula un grup subversiu que volia prendre el Parlament

barcelona
unió europea

Brussel·les diu a Meta que no pot cobrar per a evitar l’ús de les dades personals

barcelona
judicial

Juvillà renuncia a l’amnistia i porta la seva causa a Estrasburg

barcelona
política

La JEC deixa Comín, per ara, sense l’acta d’eurodiputat

barcelona
guerra a gaza

Israel allibera el director de l’hospital Al-Shifa després de set mesos detingut

barcelona
política

Aproven la moció de censura per fer fora l’alcalde de Puigverd de Lleida, Josep Solsona

Puigverd de Lleida