Política

El PSC editarà un llibret en castellà amb les raons de la proposta de finançament "per esvair prejudicis i tendir ponts"

CATALUNYA

El portaveu del PSC, Miquel Iceta, ha anunciat aquest dilluns que la comissió executiva del PSC editarà un llibret en castellà amb les raons i els arguments de la proposta catalana de finançament "per esvair prejudicis i tendir ponts". Iceta ha declarat que "són molts els contactes que a diferents nivells s'estan mantenint a dins i fora de Catalunya" per la negociació del sistema de finançament. En aquest sentit, ha dit que "la reunió amb els presidents autonòmics socialistes i el d'Espanya és important, però no és" una trobada "per negociar sinó que la negociació s'ha de dur a terme dins dels mecanismes institucionals creats a tal efecte", ha remarcat.

La Comissió executiva s'ha centrat en la situació política i en la preparació del congrés del PSC. En aquest context, ha dit que la proposta catalana "ha de ser defensada a tot arreu, amb la màxima contundència per esvair perjudicis i tendir ponts". El portaveu del PSC ha explicat que s'ha valorat la proposta del president de CiU, Artur Mas, de fer una cimera sobre finançament. Iceta ha replicat que ara no és el moment de celebrar-la.

En aquest context, ha explicat que "el PSC editarà un llibret amb les raons i els arguments en castellà de la proposta catalana de finançament per difondre'l arreu de l'Estat i perquè la posició de Catalunya sigui coneguda amb objectivitat i esvair perjudicis allà on n'hi hagin". En total se'n faran prop de 1.500 i anirà adreçat a diputats i senadors i líders d'opinió de la premsa amb seu a Madrid.

Iceta ha explicat que "la comissió executiva ha felicitat el president per la seva actitud demostrant la seva posició al voltant del procés de negociació i l'èxit que ja ha començat a obtenir". Sobre la relació entre Catalunya i el País Valencià ha dit que els dos territoris volen fer "moltes coses junts amb la comunitat des del finançament, les infraestructures i els aspectes culturals i lingüístics".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.