Economia

Solbes diu que la situació econòmica resta marge de maniobra a l'Estat en el finançament autonòmic

Economia

El vicepresident segon i ministre d'Economia i Hisenda, Pedro Solbes, ha assenyalat aquest dimarts que una situació econòmica "més difícil" significa que hi ha "menys marge de maniobra" per part de l'Estat per aportar recursos" al finançament de les comunitats autònomes.

En una entrevista a Antena 3, Solbes ha demanat a les autonomies que siguin "més coresponsables fiscalment" i que hi introdueixin "elements per perioditzar la despesa", tot i que s'ha mostrat comprensiu amb la demanda de més recursos per part d'aquelles "que han viscut una situació financera relativament còmoda".

Alhora, ha indicat que "l'important" en el debat sobre la reforma de la llei orgànica de finançament de les comunitats autònomes (LOFCA) no és que cada zona digui "doni'm més del que té vostè per posar en marxa allò que és meu", sinó establir quina participació ha de tenir cadascuna en el total d'ingressos de l'Estat i determinar com elaborar un sistema "que sigui més equitatiu que l'actual" i un finançament que afecti de manera "més semblant tots els ciutadans".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.