Política

Moren 56 persones en un accident d'avió a Turquia

Els radars han perdut el senyal de l'aparell quan el comandant ja havia sol·licitat els permisos per aterrar

S'han trobat les dues caixes negres de l'avió d'Atlasjet que s'ha estavellat a la província d'Isparta, Turquia, hi ha causat 56 morts, 49 passatgers i 7 membres de la tripulació.

Segons ha assegurat el president de la companyia privada Aerolínias Atlasjet, Tuncay Doganer, "un helicòpter ha pogut aterrar al costat de les runes de l'avió estavellats. Desgraciadament, ningú és viu. Déu els beneeixi".
"L'accident sembla increïble. L'avió va veure l'aeroport i després va desaparèixer. Els pilots tenien molta experiència. Tot estava normal. La gran qüestió és com es va estavellar amb tan bon temps i amb tot tan normal", va afegir.

L'aparell MD83 d'Atlasjet, que s'havia enlairat de l'aeroport Ataturk d'Istanbul amb 49 passatgers i 7 membres de la tripulació, ha desaparescut dels radars de control a les 03:12 hora local (02:12 GMT), quan es disposava a aterrar en l'aeroport Suleyman Demiral d'Isparta.

Hores després, les restes de l'avió han estat localitzats pels equips de rescat des de l'aire, en helicòpters, prop de Cukuroren a la ciutat de Keciborlu.

Avió llogat
Doganer ha explicat que l'aparell tipus MD83 l'havien llogat a World Focus Airlines i que no havien registrat cap problema tècnic abans d'aquest sinistre, si bé va partir d'Istanbul amb un retard d'una hora i mitja. "L'endarreriment no va tenir res a veure amb cap problema tècnic", va assegurar.

Tant a Istanbul com a Isparta s'han instal·lat centres de crisi per a atendre als familiars dels passatgers.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.