Política

Aguirre demana a Rajoy que "reflexioni" sobre la marxa San Gil

Congrés del PP

La presidenta del Partit Popular del País Basc, María San Gil, ha decidit abandonar la redacció de la ponència política que serà presentada al pròxim congrés nacional dels populars per les "diferències de criteri" que s'hi han produït. Esperanza Aguirre ha responsabilitzat Mariano Rajoy de la marxa de San Gil i li ha demanat, sense citar-lo, que com a "màxim responsable" del PP "reflexioni".

Tot i que encara no han transcendit els motius exactes d'aquesta renúncia, el PP basc, en un comunicat, ha afegit que "això no suposa la renúncia de María San Gil a continuar aportant el seu punt de vista per col·laborar en la millor proposta i estratègia política" d'aquest partit.

María San Gil era una de les responsables de la redacció de la ponència juntament amb José Manuel Soria i Alícia Sánchez Camacho.

El congrés que el PP celebrarà dels dies 20 al 22 de juny a València servirà per escollir el nou president del Partit Popular. L'únic que ha anunciat que s'hi presentarà és el líder actual, Mariano Rajoy.

Reaccions
La presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, ha assegurat que la decisió de San Gil ha de comportar una reflexió de tots els membres del partit, "especialment els qui en aquest moment tenen la màxima responsabilitat política a nivell nacional".

"El fet que un referent moral com María San Gil decideixi abandonar la ponència política o no firmar-la per discrepàncies de criteri ens ha de fer reflexionar a tots", ha dit.

Malgrat l'anunci fet per San Gil, el president del PP, Mariano Rajoy, confia que al final sigui possible un acord entre la presidenta del PP basc i els altres dos ponents, José Manuel Soria i Alícia Sánchez Camacho, segons han informat fonts del PP.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Jordi Graupera, escollit president d’Alhora

barcelona
estat francès

Màxima expectació per a unes eleccions legislatives històriques

barcelona
guerra a gaza

L’ofensiva israeliana ha deixat almenys 10.000 discapacitats

barcelona
política

L’AMI reclama treballar per la independència “mani qui mani” a la Generalitat

barcelona
política

Turull retreu al PSOE que condicioni la millora del finançament a la investidura d’Illa

barcelona
Memòria democràtica

Manresa homenatja la historiadora Rosa Toran

Manresa
estats units

El ‘New York Times’ demana que Biden es retiri de la cursa electoral

barcelona
kenya

Almenys trenta persones van morir en les protestes contra el govern

barcelona
política

Rovira dona un mes de marge per arribar a un preacord d’investidura

barcelona