Política

Prodi es retira de la vida política italiana

El president dimissionari del govern italià, Romano Prodi, ha anunciat que "ha acabat" amb la política italiana "i potser amb la política en general" i ha assegurat que el futur "és serè i el món està ple de moments on hi ha gent que espera ajuda".

Prodi, de 69 anys, que en nombroses ocasions ha dit que no tornarà a ser candidat a la presidència del govern italià, ha fet aquestes declaracions a la televisió Sky TG4, on ha insistit que abandona la política.

"El futur és serè, tranquil, perquè hi ha coses per construir. Jo he acabat amb la política italiana i tal vegada he acabat amb la política en general. Però el món està plena d'ocasions i de deures i hi ha molta gent que espera una paraula de pau i d'ajuda, i, per tant, ara hi ha més espai que abans", ha dit Prodi.
Per altra banda, Prodi ha entrat en la polèmica desfermada per l'exprimer ministre conservador Silvio Berlusconi després de trencar en un míting electoral a Milà, davant milers de seguidors, el programa electoral del Partit Demòcrata (PD), del qual el democristià ha sigut impulsor. "M'entristeix l'acció de Berlusconi", ha afirmat Prodi, mentre que el ministre dimissionari d'exteriors, Massimo D'Alema, ha sigut més dur i ha qualificat el fet de "vulgar i arrogant".

Berlusconi ha obert aquest cap de setmana a Milà la campanya electoral del seu partit, Poble de la Llibertat, per a les eleccions del 13 i el 14 d'abril amb un míting multitudinari en què ha assegurat que treuen al Partit Demòcrata deu punts d'avantatge i que el programa del PD és "paper mullat".

Els partits polítics han continuat celebrant mítings per tot el país i acabant d'enllestir les llistes electorals, el termini per a la presentació de les quals comença avui dilluns i acaba demà.

L'exministre de Justícia Clemente Mastella (democristià), la sortida del govern del qual va propiciar la caiguda de Prodi i la convocatòria d'eleccions anticipades, ha reiterat que no es presentarà als comicis i ha rebutjat la candidatura que li ha ofert a les seves llistes el socialista Enrico Boselli.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.