Política

Puigcercós traslladarà a Montilla les noves prioritats d'ERC

El líder d'ERC, Joan Puigcercós, traslladarà al president de la Generalitat, José Montilla, les noves prioritats marcades pel 25è Congrés del seu partit, que inclouen les tres "línies vermelles" que no han de ser traspassades perquè Esquerra segueixi a l'actual govern català.

La reunió entre Montilla i Puigcercós està previst que se celebri a la tarda al Palau de la Generalitat i serà la primera que els dos líders mantindran des que aquest últim va ser elegit president d'ERC al congrés celebrat aquest mes de juny.
El nou líder d'ERC reiterarà el ple suport del seu partit al govern d'Entesa però, al mateix temps, exposarà les tres "línies vermelles" marcades en la ponència del congrés, que limiten la presència d'Esquerra en el Govern.

Aquestes "línies vermelles" són que el govern català ha de liderar una resposta unitària dels partits catalanistes davant una eventual sentència del Tribunal Constitucional que "retalli" l'Estatut, "blindar" per llei la immersió lingüística del català en les escoles per garantir que no s'apliqui la tercera hora de castellà, i negociar un sistema de finançament el més ambiciós possible en el marc que ofereix l'Estatut.

Segons indica un comunicat d'ERC, a més d'aquests aspectes, Joan Puigcercós té previst tractar amb el president de la Generalitat sobre la situació econòmica, i plantejarà la necessitat que en la pròxima tardor el "tripartit" celebri una cimera per avaluar l'estat de compliment de l'Acord de l'Entesa, coincidint amb l'equador de la legislatura.

La reunió Montilla-Puigcercós se celebrarà una setmana després de la que, amb caràcter previ, va mantenir el president de la Generalitat amb el conseller de la vicepresidència i expresident d'ERC, Josep-Lluís Carod-Rovira.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.