Política

Mas veu la futura Llei d'educació massa municipalista

Tot i que la Generalitat podria aprovar el Projecte de llei d'educació de Catalunya en el Consell de Govern del pròxim dimarts, per Mas "en aquest moment, la llei està molt lluny de poder ser votada per CiU". La federació nacionalista considera que "la municipalització que es vol fer de l'escolarització a Catalunya no té cap sentit", ja que cal una "autoritat molt forta i molt central" en el sistema educatiu, "que és el Govern de la Generalitat i el Parlament". "No hi pot haver tants models educatius com àrees territorials hi ha a Catalunya", ha alertat Mas.

El president de CiU, Artur Mas, ha assegurat que la federació nacionalista "només votarà la Llei d'educació que s'està discutint" si no l'han de "canviar" en cas que governin. Mas ha constatat que la negociació sobre aquesta llei "està oberta" però que, tot i "voler arribar a un acord", ha afegit que aquest no es pot produir "a qualsevol preu". "Tal com està, l'hauríem de canviar", ha expressat el líder de CiU.

Alguns aspectes de la llei han estat celebrats per Artur Mas com el fet que "els directors dels centres tinguin caràcter d'autoritat pública, un plus d'autoritat legalment reconeguda per poder fer la seva feina".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.