Societat

El 50% del personal dels centres públics "no ha secundat" la convocatòria de vaga segons Educació

El departament d'Educació ha informat que el 50% del personal dels centres públics "no ha secundat" la convocatòria de vaga dels cinc sindicats (ASPEPC-SPS, CCOO, CGT, UGT i USTEC-STEs). En el cas dels instituts, la participació ha estat del 39% i en el cas de primària consideren que ha estat una mica "més apreciable", del 63%. A les llars d'infants el 80% del personal ha treballat. Segons Educació, les dades trameses pels mateixos centres indiquen que la vaga "no ha estat en cap cas massiva". Així, Maragall ha qualificat la vaga de "legítima i significativa", però en tot cas, "no ha tingut la resposta quantitativa que sol·licitaven els convocants". Maragall ha afegit que la vaga "recull el malestar legítim acumulat per qüestions que justament pretén resoldre la futura Llei d'Educació de Catalunya" (LEC)

Dos centrals sindicals havien convocat vaga en el sector privat concertat. Si s'afegissin les dades dels centres privats concertats, "on la vaga no s'ha deixat notar", la xifra total de personal convocat aquest dijous a la mobilització baixaria la participació fins el 40%, segons Educació.

Pel que fa a les dades territorials a Girona el seguiment ha estat del 50,89%; a Lleida, la mitja és del 48,18%; a Tarragona, el 53,10%; a les Terres de l'Ebre, una mitja de participació del 57,97% dels professors; el Vallès Occidental i una mitja del 54,80%; el Baix Llobregat-Anoia, un 54,51%. A les comarques de Barcelona, la mitja ha sigut del 49,60% de participació i a Barcelona ciutat, d'un 41,42%.

Ernest Maragall ha defensat la LEC com l'instrument per aconseguir un sistema educatiu català propi basat en l'equitat i l'excel·lència. Ha explicat que té voluntat de ser una llei "instrumental i no doctrinal" a partir de la qual totes les parts de la comunitat educativa puguin desenvolupar el seu projecte. Maragall ha defensat les aules d'acollida, els espais de benvinguda educativa i els plans d'entorn como instruments per a integrar els alumnes immigrants.

Respecte el català, Maragall ha senyalat que la llei ha de "girar en positiu" l'ús social d'aquesta llengua, que es troba en una situació "preocupant", i aconseguir que els joves segueixin utilitzant el català més enllà de l'educació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.