Política

Detenen a Madrid la suposada cap de les FARC a l'Estat espanyol

La Policía Nacional ha detingut aquest dissabte a San Lorenzo del Escorial (Madrid) la responsable de las Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia (FARC) a l'Estat espanyol, María Remedios García Albert, que segons fonts policials també tenia responsabilitats orgàniques dins de les FARC a nivell europeu.

El seu nom figura en el lloc del destinatari de diversos correus electrònics trobat als ordinadors utilitzats per un dels líders de les FARC mort en un atac de l'exèrcit colombià, Raúl Reyes, segons el ministeri d'Interior.

En un principi, la policia havia dit que la dona es deia Rosario, i que era nascuda el 17 de febrer de 1951 a Àvila.

García Albert ha sigut arrestada com o presumpta autora d'un delicte d'integració en banda armada. L'operació s'ha fet en coordinació amb les autoritats policials de Colòmbia, i la policia assegura que s'han obtingut "proves clares sobre la responsabilitat de la detinguda dins de les FARC".

García Albert hauria utilitzat el seu càrrec en l'ONG OSPAAAL (Organització de Solidaritat per a l'Àsia, l'Àfrica i l'Amèrica Llatina), que va ocupar fins fa uns mesos, per involucrar-se activament des de l'any 2000 en les activitats de suport i col·laboració amb les FARC, segons el ministeri d'Interior.

Suposadament, oferia suport logístic a destacats dirigents de l'organització, com Luís Edgar Devia Silva, àlies Raúl Reyes, i Ovidio Salinas Pérez, àlies Juan Antonio Rojas, entre d'altres.

Seguint la tesi policial, García Albert havia fet de corretja de transmissió de diverses quantitats de diners entre membres de les FARC a Europa, "complint ordres directes de Raúl Reyes, amb el qual va tenir diverses entrevistes", segons el ministeri, que manté que l'any passat va viatjar als campaments secrets de les FARC.

Al seu pis de San Lorenzo del Escorial s'ha trobat documentació vinculada amb les FARC,  números de la revista Resistencia, òrgan d'expressió del moviment, i un ordinador que conte molta informació sobre les activitats de l'organització.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.