Política

La cap del Front 47 de les FARC, Karina, es lliura a les autoritats pressionada per la seva família

Una de les importants caps de les FARC, considerada com una de les més sanguinàries de la guerrilla, Nelly Àvila Moreno, àlies Karina, Janet Mosquera Renteria o Rocío Arias, s'ha lliurat a les autoritats del departament d'Antioquia, després de 20 anys en actiu a l'anomenat Front 47 que operava a Caldas i Antioquia, segons ha informat Caracol Radio.

Fa dues setmanes, el president colombià, Álvaro Uribe, havia enviat un missatge públic a la cap guerrillera en què la convidava a desmobilitzar-se a canvi d'obtenir garanties per a la seva integritat i seguretat. Anteriorment el president ja havia ofert milionàries recompenses per la seva captura. I és que, segons El Tiempo, aquesta guerrillera seria la que hauria matat Alberto Uribe Sierra, pare del president Uribe, després del seu segrest el 1983.

El governador d'Antioquia, Luis Alfredo Ramos, ha dit que el lliurament de Karina s'ha produït per la pressió de la mateixa família de la guerrillera, que va insistir en què es rendís davant del setge militar al qual estava sotmesa.

"Pel que sembla els mateixos familiars van negociar amb el Departament Administratiu de Seguretat (DAS) perquè s'atorguessin garanties per a la seva submissió, que s'ha produït a La Soledad, del municipi de Sonsón, davant d'efectius de l'organisme que van vetllar per la seva seguretat", ha dit Ramos.

El ministre de l'Interior, Carlos Holguín, ha confirmat que el DAS ha rebut a la guerrillera. "L'important és destacar que Karina ha demanat a altres membres que es lliurin, els d'un front que ha estat un dels més tenebrosos i sanguinaris de les zones d'Antioquia i Termes", ha dit.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.