Política

L'Equador captura cinc presumptes guerrillers de les FARC

L'Equador ha capturat cinc presumptes membres de les FARC a la zona on s'ha produït la incursió militar colombiana al seu territori i on va morir un dels dirigents de l'organització rebel, Raúl Reyes, a prop de la frontera amb Colòmbia, ha informat el ministre de seguretat equatorià, Gustavo Larrea.

Els detinguts, que portaven uniformes i distintius de les FARC, han estat capturats a la frontera amb Colòmbia durant un operatiu de patrulla realitzat per les Forces Armades equatorianes a la província amazònica de Sucumbíos.

"En un operatiu realitzat per una patrulla de l'exèrcit equatorià s'ha trobat un grup de cinc presumptes guerrillers de les FARC. Han estat detinguts a prop del riu San Miguel", ha assegurat Larrea.
A pocs metres d'on han estat capturats els guerrillers, l'exèrcit equatorià ha trobat una improvisada carpa aixecada a la zona, cosa que fa suposar que haurien sobreviscut a l'operatiu militar colombià en què va morir Reyes, el segon alt comandament de les FARC, segons Larrea.

Els detinguts es posaran a disposició de la justícia local. La captura d'aquests presumptes guerrillers obre un nou capítol en la disputa que mantenen Quito i Bogotà per la mort de Reyes dissabte passat.

Els militars equatorians també han trobat un altre cadàver a la zona on es va produir el bombardeig, de manera que s'elevaria a 25 el nombre de víctimes, inclòs Reyes. L'Equador i Colòmbia comparteixen una frontera de 600 quilòmetres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.