Política

Marlaska imputa un delicte d'injúries greus al rei a un jove de Mataró i tres gallecs per haver cremat un ninot del rei a Vigo

ESTAT ESPANYOL

El jutge de l'Audiència Nacional Fernando Grande-Marlaska ha imputat aquest dimarts un delicte d'injúries greus a la Corona als quatre joves de la formació independentista gallega NÓS-Unidade Popular (un dels quals és de Mataró) que van ser detinguts el 6 de desembre passat a Vigo després d'haver cremat un ninot de mida real amb la figura del rei en el marc d'una manifestació.

En les seves declaracions a l'Audiència Nacional, tots quatre han admès els fets però han dit que l'acció s'emmarca en el dret a la llibertat d'expressió. Marlaska no ho veu així i després d'interrogar-los ha redactat una interlocutòria en què considera que els fets són constitutius de delicte, i demana a la fiscalia que en un període de 10 dies sol·liciti l'obertura del judici oral o bé el sobreseïment de la causa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.