Política

Una fiscal demana 21 anys de presó per a dos gallecs acusats de col·locar un artefacte

L' Audiència Nacional asseurà al banc dels acusats dos joves gallecs acusats d'haver col·locat un explosiu en una sucursal bancària de Santiago de Compostel·la el 23 de juliol del 2005. L'artefacte no va causar danys personals però sí materials. La fiscal que duu el cas, Blanca Rodríguez, demana penes de presó d'entre 19 i 21 anys.

En el seu escrit de conclusions provisionals, la fiscal relata que els acusats Uxio C.S i Xiana R.G, "d'acord amb les idees independentistes proclamades pel grup organitzat Asambleia Independentista (AMI), van decidir realitzar una acció que tingués gran repercussió social", en motiu de la festa patronal de Galícia. 

En l'informe es detallen els desperfectes materials que va causar la detonació, i s'apunta que "va posar en greu risc la integritat física i la vida de persones que habitaven pels voltants".

La fiscal assenyala que un dels acusats duia un permís de conduir fals, i que havia estat detingut prèviament a l'explosió per la Brigada Provincial d'Informació de la Policia Nacional. A més, els dos acusats, segons la fiscal haurien robat un vehicle amb intimidació. Així, els dos joves estan acusats de terrorisme, falsificació de documents oficials i robatori amb intimidació.

El judici començarà demà dilluns i s'allargarà fins dimarts. Dimecres, l'Audiència Nacional jutjarà una altra independentista gallega acusada d'haver col·locat un explosiu el 22 d'octubre del 2004, per a qui la fiscalia demana 3 anys de presó.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.