Política

Garzón interroga Pernando Barrena i Patxi Urrutia

Tribunals

El jutge de l'Audiència Nacional, Baltasar Garzón, interroga aquest dijous els dirigents de la il·legalitzada Batasuna, Pernando Barrena i Patxi Urrutia.
Tots dos van ser detinguts dilluns passat per participar en diversos actes en nom de la formació abertzale.
Les acusacions sobre Pernando Barrena s'emmarquen en la investigació del jutge sobre la suposada vinculació d'ETA amb Batasuna i la seva xarxa de finançament a través de les herriko tabernes. En el cas d'Urrutia, la seva acusació està dins de la investigació per la desarticulació de la nova cúpula de Batasuna l'octubre passat.

La fiscalia podria demanar per Barrena i Urrutia pena de presó o el pagament d'una fiança. Encara no se sap del cert quines mesures cautelars demanarà perquè s'està a l'espera de la seva declaració.

A banda d'interrogar els dos dirigents de la formació abertzale, Baltasar Garzón podria demanar la il·legalització d'ANB i EHAK. Garzón ja ha presentat imputacions contra membres d'ambdues formacions, pas previ perquè es pugui decretar la suspensió de les activitats dels dos partits. Aquest procés és paral·lel a l'iniciat pel Tribunal Suprem per il·legalitzar-los.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.