Política

Bono diu que si és president del Congrés no permetrà l'ús del català mentre no se'n reformi el reglament

El candidat del PSOE per Toledo afirma que torna a la política perquè li ha demanat Zapatero i que ara farà "de remer"

El cap de llista del PSOE per Toledo i candidat dels socialistes espanyols a la presidència del Congrés dels Diputats, José Bono, ha afirmat que en cas de presidir la cambra baixa no permetrà que els diputats utilitzin el català, l'euskera i el gallec en les seves intervencions mentre no ho autoritzi el reglament de la institució.

Segons Bono, aquest posicionament no és fruit de "cap fòbia" envers aquestes llengües, sinó perquè els diputats prometen o juren complir la llei que, de moment, no permet que les llengües cooficials es facin servir a la cambra de representants espanyola. En un altre ordre de les coses, Bono ha dit que "amb evidències o sense" fa temps que hauria enviat a la presó o fet fora de la política l'esquerra abertzale perquè "la gent indecent no ha d'estar en política". Bono, que ha fet aquestes manifestacions en una conferència a Madrid, ha assegurat que ha retornat a la política perquè li ha demanat Zapatero, però en aquesta ocasió farà "de remer". "Miro el pont, veig que hi ha bon capità i em refio del rumb encara que no el vegi", ha dit.

En una mostra del seu tarannà, Bono ha admès que "amb evidències o sense", fa temps que li hagués agradat enviar a la presó o fora de l'àmbit de la política" els representants de l'esquerra abertzale, perquè "la gent indecent no ha d'estar en política". En aquest sentit, ha afirmat que "la banda ni tan sols protesta perquè els seus caps estiguin presos" i en el cas d'Otegi "fins i tot estan contents de que estigui a dins" de la presó.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.