Política

Duran creu que Bono pot ser un bon president del Congrés i defensa que CiU s'abstingui

El portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, es va mostrar ahir favorable a l'abstenció dels diputats nacionalistes catalans en la votació per designar el socialista José Bono president de la cambra baixa. Tot i les reticències expressades per CiU en relació amb el nomenament de l'exministre per substituir Manuel Marín, Duran va admetre ahir que "pot ser un bon president del Congrés".

Dilluns, la direcció de CiU haurà de decidir en qui sentit votarà en la composició de la mesa del Congrés. En declaracions a RAC 1, Duran va deixar clar que l'opció per la qual s'inclina seria no votar Bono -és a dir, abstenir-se, amb la qual cosa no s'impediria la seva designació- i reclamar al PSOE mantenir la presència actual de CiU a les meses.

A parer del dirigent democristià, votar contra Bono equivaldria per a CiU a renunciar a formar part de les meses, una presència que a parer del portaveu del grup nacionalista al Congrés resulta molt important.

En qualsevol cas, Duran sembla preparar ja el terreny cap a una abstenció. En declaracions a Antena 3, va admetre que Bono "pot ser un bon president del Congrés". "Si no comença amb la confiança de grups com CiU, tindrà l'oportunitat de guanyar-se-la al llarg de la legislatura", va assegurar. El polític català afirma que "mai" ha tingut cap problema personal amb l'exministre, amb qui CiU manté "bona sintonia" més enllà de les discrepàncies polítiques i de la desconfiança que provoquen declaracions com les que va fer dilluns amenaçant els qui busquin forjar privilegis.

En relació amb la crida de Jordi Pujol a no deixar-se enganyar per Zapatero, va afirmar que Pujol sap que a ell no l'ha enganyat i per tant no se sent al·ludit.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Trobada Puigdemont-Junqueras a l’exili

barcelona
política

Junts manté que Puigdemont tornarà a pesar del “cop de toga” del Suprem

barcelona
estats units

El Suprem fa guanyar temps a Trump en deixar obert el límit de la seva immunitat

barcelona
Ucraïna

Kíiv desarticula un grup subversiu que volia prendre el Parlament

barcelona
unió europea

Brussel·les diu a Meta que no pot cobrar per a evitar l’ús de les dades personals

barcelona
judicial

Juvillà renuncia a l’amnistia i porta la seva causa a Estrasburg

barcelona
política

La JEC deixa Comín, per ara, sense l’acta d’eurodiputat

barcelona
guerra a gaza

Israel allibera el director de l’hospital Al-Shifa després de set mesos detingut

barcelona
política

Aproven la moció de censura per fer fora l’alcalde de Puigverd de Lleida, Josep Solsona

Puigverd de Lleida