Política

Duran diu que "si es donen les circumstàncies" seria positiu que CiU s'impliqués en la governabilitat de l'Estat

El secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, ha assegurat aquest dimecres que “si es donen les circumstàncies” que ho fessin possible seria positiu que CiU s'impliqués o participés d'una manera activa en la governabilitat de l'Estat en els pròxims quatre anys.
En una entrevista a la Cadena Ser, Duran ha recordat que ell “sempre ha defensat” aquesta opció, i que CiU “la té com una de les possibilitats” tot i que “no és l'única”.

Duran ha fet aquestes manifestacions després que ahir ell mateix va ser l'encarregat d'obrir amb el secretari d'organització del PSOE, José Blanco, la ronda de contactes que els socialistes espanyols mantindran amb totes les forces de cara a la constitució de les meses del Congrés i el Senat.

De fet, després de la reunió d'ahir Duran i Lleida va manifestar que el seu partit no donarà suport "en principi" a la candidatura de José Bono com a president del Congrés de Diputats.

No obstant, Duran ja va dir que la resposta definitiva la donarà dilluns, un cop s'hi hagi pronunciat la direcció de la federació nacionalista.

Per contra, el secretari d'Organització José Blanco va demanar a Duran “coresponsabilitat” i “reciprocitat”, i va apuntar que si CiU pretén que els diputats socialistes votin a favor dels seu candidat a ocupar la vicepresidència segona de la cambra, els diputats de CiU haurien de fer el mateix en la votació de Bono com a president.

Blanco també es va reunir amb l'interlocutor del PNB, Josu Erkoreka, que va anunciar que donaran suport a Bono si si se satisfan les pretensions del partit de tenir representació a les meses del Congrés i el Senat.

En la reunió no es va abordar la investidura de Zapatero. En aquest sentit, Duran no ha volgut avançar quina serà la postura de CiU però sí que ha assenyalat que quan s'obri aquest debat entre el PSOE i CiU una de les qüestions de què es parlarà primer serà la publicació de les balances fiscals.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

El Suprem dels EUA dona una immunitat parcial a Trump en el cas de l’assalt al Capitoli

barcelona
Ucraïna

Kíiv desarticula un grup subversiu que volia prendre el Parlament

barcelona
unió europea

Brussel·les diu a Meta que no pot cobrar per a evitar l’ús de les dades personals

barcelona
judicial

Juvillà renuncia a l’amnistia i porta la seva causa a Estrasburg

barcelona
política

La JEC deixa Comín, per ara, sense l’acta d’eurodiputat

barcelona
guerra a gaza

Israel allibera el director de l’hospital Al-Shifa després de set mesos detingut

barcelona
política

Aproven la moció de censura per fer fora l’alcalde de Puigverd de Lleida, Josep Solsona

Puigverd de Lleida
política

Junts i Madaula eviten litigar a canvi de revisar el protocol intern contra l’assetjament

barcelona
política

ERC promet depurar responsabilitats pel cartell ofensiu contra Maragall

barcelona