Política

Sarkozy demana en un vídeo que les FARC alliberin Betancourt

El president francès ha promès fer tot el possible per posar fi al captiveri de l'excandidata perquè és "un cas prioritari"

El president de França, Nicolas Sarkozy, ha demanat per televisió que la guerrilla colombiana de les FARC alliberi l'excandidata presidencial Ingrid Betancourt i altres segrestats.
En concret, Sarkozy ha ofert a la guerrilla un "acord humanitari" per "contribuir" a la fi del conflicte a Colòmbia a canvi que la guerrilla alliberi l'ostatge. I, ho ha fet dirigint-se directament al cap de les FARC, Manuel Marulanda, a qui ha demanat "solemnement" que alliberi Ingrid Betancourt, que ha descrit com "una dona al límit de les seves forces".

També, dirigint-se a ell, ha dit que no comparteix les seves idees i que condemna els seus mètodes, "en particular els segrestos que deixen tantes famílies en la desgràcia".

El president francès ha dit que es compromet a seguir implicant-se personalment per aconseguir alliberar tots els altres segrestats i ha sentenciat que "cap lluita té sentit sense el respecte per la dignitat de l'ésser humà", diu en aquest vídeo, que està subtitulat en castellà.

Sarkozy també ha gravat un altre missatge per difondre'l per ràdio, en el qual es dirigeix als segrestats en mans de les FARC i reclama la seva llibertat.

Finalment, assegura que ha tingut contactes personals amb el president colombià, Álvaro Uribe; amb el de Veneçuela, Hugo Chávez, i amb el nord-americà, George Bush, i ha afirmat que hi continuarà treballant i que s'imposa "una obligació de resultats" en aquest problema.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.