Política

Sarkozy arriba a Rússia per a un diàleg "franc i obert" amb Putin

Nicolas Sarkozy va iniciar ahir la seva primera visita oficial a Moscou com a president de França amb un sopar informal amb el seu homòleg rus, Vladímir Putin, a la residència de Novo Ogariovo.

Sarkozy és a la capital russa amb la intenció de parlar de manera “franca i oberta” amb el president Putin –que tenia molta sintonia amb Jacques Chirac– sobre temes de l’agenda internacional que els divideixen al Consell de Seguretat, com Iran i Kosovo; alguns aspectes de les relacions bilaterals i temes específicaments russos.

Rússia s’oposa a l’enduriment de sancions contra Teheran, però Sarkozy va dir ahir al diari oficialista Rossíiskaia Gazeta que França no pot admetre un Iran amb armes nuclears i que, “entre la resignació i la guerra”, hi ha “l’enduriment de les sancions”. Moscou també rebutja el pla d’independència a Kosovo.

Sarkozy ha condemnat diversos cops les violacions dels drets humans a Rússia i la brutalitat en l’ús de l’energia com a arma política.

“Una gran potència”
Pel president francès, “s’ha d’assumir amb tranquil·litat que Rússia torni a ser una gran potència” perquè, a canvi, el nou estatus li permetrà actuar amb més responsabilitat i contribuir “a regular els desafiaments dels nostres temps”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.