Política

Crida per reclamar les seleccions catalanes en el centenari de l'estelada

La Comissió del Centenari de la Senyera Estelada i la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes han fet una crida al món excursionista i dels esports de muntanya perquè s'afegeixin a la celebració dels cents anys de la bandera independentista i a la reclamació del reconeixement internacional de les seleccions catalanes. Es tracta de situar en el punt més alt de cent muntanyes la bandera quatribarrada amb l'estel i les inscripcions "100 anys d'estelada, 1908 – 2008" i "Volem seleccions catalanes", juntament amb el logotip de la Plataforma Proseleccions. La idea es vol dur a terme al llarg de l'any de l'aniversari.

Fins a la data, l'estelada, que està previst que onegi al cim de l'Everest com a part del projecte Cent anys – Cent cims, ja oneja a diferents muntanyes de Catalunya, com ara els punts emblemàtics de Sant Jeroni a Montserrat o el Canigó a la Catalunya del Nord, entre d'altres. A part, es vol coronar pics dels Alps d'Itàlia, els Estats Units, Letònia i el Pakistan.

En el vessant cultural, s'engegaran diferents iniciatives com enviar cartes a l'ONU en reconeixement de la tasca de Vicenç Albert Ballester, creador de l'estelada, diferents xerrades pels Països Catalans o una exposició itinerant sobre la independència i la seva bandera.

La doble finalitat de Cent anys – Cent cims s'ha presentat aquest dilluns a la seu d'Òmnium Cultural a Barcelona amb la presència, entre d'altres, del president de l'entitat, Jordi Porta; el vicepresident de la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes, Sergi Blàzquez; l'actor Joel Joan i el comunicador Miquel Calçada.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.