Política

ERC de Figueres acusa l'alcalde d'"amagar" l'estelada

Diada Nacional

El Grup Municipal de Figueres acusa l'alcalde de la ciutat, Santi Vila (CiU), de voler "amagar" l'estelada, un cop aquest ha comunicat la seva intenció de penjar la bandera independentista a la plaça Lluís Companys amb motiu de la celebració de la diada Nacional.

Els republicans han fet públic un comunicat en el que recorden que el 30 de juliol l'Ajuntament figuerenc va aprovar, amb els vots de CiU i ERC una moció presentada per Esquerra en la que l'Ajuntament hissaria per la Diada Nacional l'estelada, "en commemoració del centenari de la seva creació i en record dels objectius pels quals va ser creada: la recuperació de la plena sobirania per a Catalunya". Seguidament, recorden que el 4 de setembre, es va demanar a l'alcalde on s'hissaria la bandera i que aquest els va comunicar que es mostraria "a la plaça Lluís Companys".

Segons el comunicat, ERC és del parer que l'esperit del text aprovat demana que la bandera s'hissi "en un lloc destacat de l'edifici consistorial" i considera que l'alcalde ha optat per "amagar" l'estelada a causa de la "pressió" del PSC, que va votar en contra de la moció i que, a més, es soci de govern de CiU. El govern de Figueres està format actualment per CiU, amb 7 regidors, PSC, amb 5 i ICV, amb 1. A l'oposició hi ha ERC, amb 6 regidors i PP, amb 2.

ERC de Figueres considera que el lloc indicat per a hissar l'estelada és una plaça "poc transitada i distant dels llocs" on hi ha previstos actes festius durant l'11 de setembre. Així mateix, els republicans han demanat a la Comissió del Centenari de l'Estelada, impulsora de la moció que s'ha aprovat en una setantena de municipis catalans, perquè esborri Figueres de la relació de municipis que hissaran la bandera independentista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.