Política

Gordon Brown anuncia una nova reducció del contingent britànic a l'Iraq

El replegament de 2.500 dels 5.500 militars destacats al país àrab es farà en dues fases

El primer ministre britànic, el laborista Gordon Brown, ha anunciat la retirada escalonada dels soldats destacats a Iraq amb l'objectiu que a la primavera del 2008 el contingent quedi reduït a 2.500 efectius, davant dels 5.500 actuals.

Aquesta reducció es durà a terme en "en dues fases", coincidint amb l'assumpció de responsabilitats per part de les autoritats iraquianes en les tasques de seguretat a la província de Basora, l'única que queda sota control britànic, segons ha explicat Brown.

Tasques de supervisió
En una primera fase, el Regne Unit retirarà 1.000 dels 5.500 militares destacats al país àrab, per replegar seguidament 500 militars més. Brown espera que en els propers dos mesos Iraq assumeix el control de la província de Basora i el Regne Unit pugui passar a efectuar un paper de "supervisió".

En la segona fase, prevista per a la primavera i d'acord amb el consell dels comandaments militars, el nombre d'efectius es tornarà a reduir fins a quedar un contingent de 2.500 efectius. Tot i les previsions, Brown ha volgut deixar clar que els plans, negociats amb comandaments militars, autoritats iraquianes i forces aliades, "estan subjectes a les condicions sobre el terreny".

"No a la guerra"
D'altra banda, el centre de Londres ha estat l'escenari d'una manifestació contrària a la guerra organitzada per la Coalició  Aturem la Guerra. La marxa, que no ha estat autoritzada per les autoritats policials britàniques, ha convocat centenars de manifestants entre la plaça de Trafalgar i el Parlament. Quatre persones han estat detingudes per un intent d'obstrucció a les tasques policials.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.