Política

Erdogan convoca una reunió antiterrorista d'emergència i l'exèrcit bombardeja aldees kurdes a l'Iraq

Almenys dotze soldats turcs han mort en un atac del PKK en una zona fronterera

El primer ministre turc, Recep Tayyip Erdogan, ha convocat per avui una reunió antiterrorista d'emergència i ha demanat la calma després de la mort d'almenys dotze soldats turcs durant un atac dels separatistes kurds del Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK) contra una unitat militar a prop de la frontera amb l'Iraq. Els soldats han mort aquesta matinada en el curs d'una emboscada preparada pels milicians del PKK prop de la població turca de Yuksekova (província de Hakkari, al sud-est), a uns cinc quilòmetres de la frontera amb l'Iraq. Setze militars més han resultat ferits, mentre que en les files del PKK s'ha produït un nombre de morts que podria arribar fins als 32, segons fonts militars turques.

Durant la reunió s'estudiarà la resposta a l'atac d'aquest matí, segons ha anunciat Erdogan. El primer ministre també ha demanat calma a la població. "Espero que actuem amb calma, lluny de l'agitació i a partir del sentit comú", ha declarat.

Per la seva banda, fonts oficials frontereres iraquianes han assegurat avui que l'exèrcit turc havia disparat aquest matí 15 projectils d'artilleria contra diverses aldees kurdes del nord de l'Iraq sense causar víctimes. Aquest atac podria ser una resposta a la mort dels tretze soldats.

L'atac s'ha produït quatre dies després que el Parlament turc aprovés una moció que autoritza l'exèrcit turc a llançar una ofensiva transfronterera contra els milicians del PKK que es refugien al nord de l'Iraq. Els Estats Units i l'Iraq han pressionat Turquia perquè no porti a terme aquesta operació.

Pressió iraquiana al PKK
Per la seva banda, el president iraquià, el kurd Jalal Talabani, ha ordenat a les guerrilles del Partit dels Treballadors de Kurdistan (PKK) que deposin les armes o abandonin el país, després de la recent escalada d'enfrontaments contra l'exèrcit turc.

"Exigim al PKK que deixi la lluita i es transformi en una organització civil i política", ha declarat el president. "Si el PKK insisteix a seguir lluitant, haurà d'abandonar el Kurdistan i l'Iraq, per no crear problemes", ha continuat, "i hauran de tornar als seus països per fer allà el que vulguin".

El primer ministre turc, Recep Tayyip Erdogan, ha convocat per avui una reunió antiterrorista d'emergència i ha demanat calma a la població.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Pròxim Orient

Israel bombardeja el port iemenita d’Hodeida en represàlia per l’atac a Tel Aviv

Barcelona
Estats Units

L’equip de Biden ignora la pressió i assegura que continua en campanya

Barcelona
política

L’ANC potencia les estructures de país i “l’agenda per la independència”

barcelona
Xipre

El govern xipriota acusa Turquia de violar els drets humans a l’illa

Barcelona
Bangladesh

Més d’un centenar de morts en l’onada protestes estudiantils

Barcelona
Guerra a Gaza

Gairebé 39.000 palestins han mort des de l’inici de l’ofensiva a la Franja

Barcelona
política

Rovira tanca el cercle de retrobades amb la JERC abans dels dies decisius

barcelona
política

El Consell de la República, a punt per al retorn de Puigdemont

barcelona

El PSC es conjura perquè Paneque sigui alcaldessa de la ciutat

girona