Política

Nacionalisme kurd i islamisme moderat, a les urnes a Turquia

El primer ministre turc, Recep Tayyip Erdogan, espera poder revalidar el suport al seu islamisme moderat en les eleccions municipals que se celebren avui. Els sondejos donen com a guanyadora la formació governant, el Partit de la Justícia i el Desenvolupament, però no pas per majoria. Algunes enquestes apunten que el seu partit podria superar el 46,5% de vots aconseguit en les generals del 2007, mentre que altres assenyalen que només arribarà al 40% dels sufragis a causa de la crisi econòmica.

En l'últim any, el partit d'Erdogan ha vist com l'oposició laica intentava acabar amb la formació, afectada per un escàndol de corrupció. Un altre focus d'atenció de les eleccions és al Kurdistan. Els kurds, que esperen assolir molt bons resultats, dubten de les promeses d'integració del primer ministre. Per això confien a donar un cop sobre la taula doblant la seva influència als municipis on estan implantats. Són 20 milions de kurds els que estan convocats a les urnes en aquesta àrea, que aspira a aconseguir l'autonomia d'Ankara.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.