Política

Un grup islamista vinculat a Al-Qaida reivindica l'atemptat en què van morir 8 turistes al Iemen

Un grup islamista iemenita fins ara desconegut i que assegura formar part d'Al-Qaida, les Brigades dels Soldats del Iemen, ha reivindicat la responsabilitat dels atemptats en què van morir vuit turistes espanyols i dos de belgues en aquell país. Alhora, adverteix els musulmans que es mantinguin allunyats d'"instal·lacions estrangeres i governamentals" al Iemen.

En el seu comunicat, les Brigades dels Soldats del Iemen diuen que estan darrere de la mort de dos turistes belgues el gener passat així com de l'atemptat suïcida que es va cobrar la vida de vuit turistes espanyols el juliol del 2007, i precisen que els dos atacs van ser una represàlia per l'assassinat, les execucions i l'empresonament de milicians d'Al-Qaida. En aquest sentit, citen alguns dels que van morir en enfrontaments amb les tropes iemenites.

"Hem decidit combatre els apòstates que governen lluny dels designis de Déu i han forjat aliances amb els enemics de Déu", afirma el grup islamista en la seva declaració. "Advertim els musulmans que no s'acostin a cap instal·lació estrangera o governamental", avisa.

L'autenticitat d'aquesta declaració, penjada en una web islamista ahir a la nit, no pot ser verificada. El Iemen va anunciar el mes passat que havia identificat els presumptes assassins dels turistes belgues entre les desenes de presumptes membres d'Al-Qaida que havia detingut després de l'atac.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.