Política

ERC manté que no votarà a favor de la investidura de Rodríguez Zapatero

Els tres diputats d'ERC al Congrés no votaran a favor de la investidura de José Luis Rodríguez Zapatero com a president del govern espanyol. Ho ha assegurat el secretari general del partit, Joan Puigcercós, en una entrevista al programa La nit al dia de TV3. També ha garantit que els republicans no votaran a favor de José Bono com a president del Congrés, però ha advertit que aquesta és una qüestió menor.

"José Bono serà president del Congrés tant si ho volem com si no. Nosaltres no el votarem, però la discussió sobre aquest tema és una cortina de fum de CiU. La votació important és la d'investidura de Zapatero, a veure si CiU la vota", ha avisat.

Pel que fa a la possibilitat de formar un grup parlamentari amb Nafarroa Bai i IU-ICV, Puigcercós gairebé l'ha descartat, ja que el PSOE s'ha ofert per donar suport a aquesta associació a canvi que no s'oposin a l'elecció de Zapatero com a president. De moment, segons el secretari general, els republicans es veuen al grup mixt, tot i que tampoc ha dit que vulguin votar contra la investidura del candidat socialista, ja que poden optar per l'abstenció.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.