Política

L'Ertzaintza retira una placa i un monòlit en record d'un etarra a Hernani

Terrorisme

Agents de l'Ertzaintza han retirat aquesta matinada d'un parc d'Hernani la placa i el monòlit que recordaven el membre d'ETA José Manuel Aristimuó, àlies Pana, en compliment d'una ordre de l'Audiència Nacional que fixava com a data límit aquest dijous.

Els policies han custodiat la feina dels tècnics per retirar els dos distintius sense que hi hagi hagut incidents.

El dilluns 2 de juny, el jutge de l'Audiència Nacional Fernando Grande-Marlaska va ordenar a l'alcaldessa d'Hernani, Maria Beitialarrangoitia (ANB), que retirés el nom de l'etarra d'un parc del municipi, així com també la seva referència en un mapa de carrers municipal.

Grande-Marlaska va adoptar la decisió després d'interrogar l'alcaldessa en relació a una querella interposada per Dignitat i Justícia que l'acusava d'enaltiment del terrorisme, i després que les acusacions populars haguessin sol·licitat la retirada del nom de l'etarra com a mesura cautelar.

El jutge ordenava també a l'Ertzaintaza que retirés tots els "signes públics" referents a Aristimuño, entre els quals detallava el mònòlit i la placa on figura el nom de l'etarra.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.