Política

No sense Catalunya

El president de la Generalitat, José Montilla, ha assegurat que en aquests moments no veu possible "la possibilitat que es pugui abordar la reforma del finançament sense Catalunya".

"No seria comprensible i crec que no és possible", ha afirmat Montilla en una entrevista a Catalunya Informació.

El president català ha defensat "les legítimes discrepàncies amb el PSOE en alguns temes", però ha remarcat que l'alternativa al govern de José Luis Rodríguez Zapatero és un executiu presidit pel PP.

També ha deixat clar que, més que un acord sobre el nou sistema de finançament per al 9 d'agost, com fixa l'Estatut, el que és "imprescindible" és que aquesta reforma es pugui aplicar als Pressupostos de 2009. La proposta presentada pel vicepresident segon, Pedro Solbes, és "insuficient i decebedora", en paraules del president català.

"De moment, el que coneixem, no ens agrada", ha sentenciat Montilla, abans d'afegir que ara sí que s'està negociant i s'està en la "recta final" del que pot ser un acord o un desacord.

Ha assenyalat que desitja consensuar una posició comuna amb CiU, a l'hora que ha convidat al PP català a unir-se a la resta de forces en aquest assumpte.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.