Política

Una fotografia d'Obama encén la polèmica

La imatge dóna peu a un fals rumor que assegura que el candidat és musulmà

Una fotografia on es veu l'aspirant demòcrata a la presidència dels estats Units Barack Obama vestit amb un vestit típic de Somàlia ha creat una nova polèmica amb la seva rival en la cursa presidencial, Hillary Clinton. La fotografia va ser feta el 2006 durant un viatge d'Obama a Kenya, país natal del seu pare i mostra el candidat amb turbant i túnica.

El diari digital Drudge Report, de tendència conservadora, ha publicat la fotografia tot indicant que l'han difós membres de la campanya de Hillary Clinton. El fet que fa mesos que circula en missatges de correu electrònic un fals rumor segons el qual Obama és musulmà ha fet que l'equip de campanya del senador per Illinois hagi fet reaccionar amb ira davant la fotografia i ha acusat l'equip de Clinton d'estar "implicat en la maniobra més vergonyosa, ofensiva i amb la intenció de causar més por que hem vist en aquestes eleccions".

Per la seva banda, la directora de campanya de Clinton ha afirmat que si Obama "vol denunciar que una foto on vesteix el vestit típic somalí crea divisions, hauria de sentir vergonya".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.