Política

Les ONG demanen als G8 que destinin 50.000 milions per pal·liar el canvi climàtic

Les organitzacions no governamentals (ONG) han reclamat als líders del G8 reunits a Heiligendamm que destinin 50.000 milions de dòlars (37.103 milions d'euros) anuals per pal·liar els efectes del canvi climàtic en els països pobres.

"Els països del G8 -Estats Units, Regne Unit, França, Itàlia, Japó, Alemanya, Rússia i Canadà-" emeten el 40% de les emissions mundials i són els primers a pagar per aquest fet", ha dit avui el coordinador de l'ONG Jubilee USA, Neil Watkins.

"No és acceptable ni comprensible que en el sí del G8 hi hagi reticències a fixar compromisos per la reducció d'emissions i menys encara que deixin la responsabilitat de pal·liar els efectes del canvi climàtic en mans dels que no emeten gasos però en són els que més els pateixen", ha afegit.

Assumir el deute
En un comunicat conjunt distribuït a Heiligendamm, una dotzena d'ONG especialitzades en medi ambient i desenvolupament han demanat al G8 que assumeixi de forma urgent el "deute" que tenen en aquesta matèria amb els països més pobres, que calculen són 50.000 milions de dòlars anuals.

El canvi climàtic és una de les principals diferències a superar pels líders del G8, però les diferències internes són tan significatives que malgrat la disposició dels països europeus del G8 no s'espera un compromís sobre reducció d'emissions de gasos d'efecte hivernacle o nous fons per a la transferència de tecnologies netes als països en desenvolupament.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.