Política

El G8 arriba a un acord per reduir l'emissió de gasos a la meitat abans del 2050

Els líders del G8 han arribat a un acord per frenar el canvi climàtic que contempla un compromís internacional sota l'empara de les Nacions Unides, segons ha anunciat la cancellera alemanya, Angela Merkel.

Després de qualificar de "gran èxit" l'acord arribat durant el dinar d'avui, Merkel ha explicat que els països del G8 coincideixen en la necessitat de reduir a la meitat l'emissió de gasos de l'efecte hivernacle d'aquí a l'any 2050. Amb tot, l'acord no obliga ningú ni especifica quantitats concretes, segons han destecat Nicolas Sarkozy i Tony Blair.

"Hem trobat el camí perquè en la reunió a Bali els ministres de Medi Ambient puguin començar a negociar", ha dit Merkel. A més ha explicat que estan intentant implicar el seus col·legues del G5, els cinc països emergents més importants del món, la Xina, la Índia, Mèxic, Brasil i Sud-àfrica. De fet, demà divendres els líders del G8 i el G5 es reuneixen a Heiligendamm en una trobada conjunta en què el canvi climàtic serà el tema principal.

Merkel ha reconegut que aconseguir un compromís que recollirà de forma explícita una reducció "com a mínim" del 50% de les emissions de gasos d'efecte hivernacle d'aquí al 2050 va ser "difícil", i ha atribuït l'èxit al liderat dels membres europeus del G8 i la seva capacitat d'atraure a Japó, Rússia i Canadà.

Crítiques dels ecologistes
Amb tot, associacions ecologistes, entre les que es troba Greenpeace, han declarat estar "profundament decepcionades" pel pacte arribat després de la reunió dels membres del G8 titllant-lo de "ridícul".

Sobre l'escut antimíssils, Vladimir Putin ha proposat a George Bush una alternativa que Washington ha rebut de manera positiva.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.