Política

ERC respon a Carretero que serà la militància qui decideixi si hi ha d'haver dimissions

La portaveu d'ERC, Marina Llansana, ha respòs avui a la petició de dimissions a la direcció d'Esquerra formulada avui pel conseller republicà i impulsor del corrent crític 'Reagrupament.cat' (RCat), Joan Carretero, advertint-li que "serà la militància la qual decideixi qui ha de ser rellevat o no" de la direcció del partit en el congrés d'ERC al juny.

En roda de premsa, Llansana ha considerat que l'avenç del congrés d'ERC ha estat la "millor decisió" que es podia prendre davant dels resultats de les eleccions generals, perquè és "lògic i natural que sigui la militància la qual decideixi" sobre relleus a la direcció.

Marina Llansana ha indicat que Carretero està legitimat per a presentar una candidatura, ja que "és una característica d'Esquerra que qualsevol dels seus militants" pugui optar a liderar el partit, sempre que compleixi el que estableixen els Estatuts.

La portaveu d'ERC ha dit que "coincideix plenament amb Carretero" en la necessitat de convocar primàries per a triar la direcció del partit, perquè "ja és el que estableixen els estatuts".

Bertran afirma que EI "no s'acosta" a Carod
El diputat republicà Uriel Bertran ha assegurat que el corrent crític que lidera dins d'ERC, Esquerra Independentista (EI), ni s'acosta al president del partit, Josep-Lluís Carod-Rovira, ni és "un submarí de Puigcercós", secretari general de la formació.

Uriel considera un "gest de sentit comú" la "rectificació" del president d'ERC, Josep-Lluís Carod-Rovira, en acceptar i avalar l'afiliació a ERC del professor de dret constitucional de la Universitat Pompeu Fabra i també impulsor d'EI, Héctor López Bofill.

Bertran ha remarcat que ha costat fins a "dos intents" previs que Bofill fos acceptat al partit perquè "la direcció d'ERC no va voler tramitar la seva militància", i ha considerat que l'acceptació de Carod "dóna la raó" a EI.

"Reconec i agraeixo el gest de Carod, però, dit això, demano que ningú busqui tres peus al gat a un gest de rectificació que dóna la raó: Ni ara ens apropem més a Carod ni fa unes quantes setmanes érem un submarí de Puigcercós. Una i una altra cosa són rotundament falses", ha indicat Bertran en el seu bloc.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.