Política

Mas és reelegit secretari general de CDC amb el 95,23% dels vots

El secretari general de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), Artur Mas, ha estat reelegit per ocupar aquest càrrec amb el 95,23% dels vots dels delegats al congrés. Aquest ha estat el resultat de la votació que s'ha fet aquest dissabte al vespre, juntament amb altres càrrecs unipersonals del partit, que han aconseguit la majoria necessària.

El nom que ha obtingut un percentatge de vots més baix és el de David Madí, que serà secretari executiu de Comunicació i Estratègia, amb un 60,10% dels vots. Madí, doncs, recull un fort vot de càstig per part de la militància. El número dos del partit, Felip Puig, ha aconseguit el 86,50% de vots per ocupar el càrrec de secretari general adjunt.

Pel que fa als altres secretaris executius, a banda de Madí, Francesc Homs ha obtingut el 85,83% dels vots per a Projecte, Estudis i Programes; Lluís Corominas el 81,36% per a ocupar la secretaria executiva de Territori, Militància i Acció Municipal; i Montserrat Candini el 74,94% per ser secretària executiva d'Àmbit Sectorial.
Després de Mas, el més votat ha estat l'històric Josep Maria Cullell, amb un 90,83% per presidir el Consell Assessor Nacional. Cullell retorna així a la direcció de la formació nacionalista amb un ampli suport de la militància.

L'alcalde de Sant Cugat del Vallès, Lluís Recoder, ha obtingut el 85,61% de vots per ser president de la Comissió Nacional de Política Municipal, mentre que Marta Alòs serà presidenta del Consell Nacional amb el suport del 78,08% dels vots dels delegats. Neus Monté s'ocuparà de la Comissió d'Arbitratge, Mediació i Disciplina i Incompatibilitats amb el 87,02% de vots, mentre que Imma Juan ha estat escollida Defensora de la Militància i Atenció a l'Elector amb el 84,79% dels vots.

La resta del Comitè Executiu Nacional (CEN) serà escollit demà diumenge en una llista tancada que presentarà el nou secretari general.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.