Política

CDC aprova les ponències gairebé per unanimitat

15è congrés de CDC

Els prop de 1.200 delegats presents han avalat els textos de les ponències debatuts al llarg dels dos últims dies al Palau de Congressos de Barcelona.

L'única esmena viva que ha discutit avui el plenari era un breu text proposat per Guardans, que modificava l'aposta per deixar de fer pedagogia sobre la causa catalanista a la resta d'Espanya i posar l'accent en "fer respectar" Catalunya, una idea plantejada públicament pel propi secretari general de CDC, Artur Mas.

L'esmena de Guardans, rebutjada per un 69,31% dels vots plantejava: "Convergència constata que la pedagogia a l'Estat espanyol s'ha de complementar amb l'objectiu de fer les coses millor que els altres i parlar clar. Necessitem obtenir la inevitable atenció que imposa el respecte. A més de fer pedagogia hem de fer-nos respectar".

La comissió redactora havia acceptat inicialment el text de Guardans, però un delegat es va oposar i va demanar sotmetre-la ahir a votació, on va obtenir prop d'un 40% de vots a favor, percentatge que obligava a tornar a votar l'esmena avui davant el plenari.

Posteriorment, Francesc Homs ha aclarit que el rebuig de l'esmena no implica que CDC "renunciï" a fer pedagogia, sinó que constata que aquesta via "no ha tingut èxit" i que ara s'ha de "posar l'accent en la necessitat de fer-se respectar".

La ponència política, presidida per Francesc Homs, ha rebut un 97,98% de vots favorables, davant dos vots negatius i un 1,84% d'abstencions. La ponència d'acció política, coordinada per Meritxell Borràs, ha rebut un 99,94% de vots a favor i un 0,16% de 'nos'. Mentre que la ponència d'organització, presidida per Lluís Corominas, ha obtingut un suport del 97,41%, amb només un 1,75% de vots en contra; la presentada sobre la regeneració democràtica, de Maite Fandos, ha aconseguit el suport més majoritari a l'obtenir un 99,24% de 'sís', 0,76% abstencions i cap vot en contra.

La sessió d'avui del congrés s'ha iniciat amb un minut de silenci dels congressistes presents, en memòria de la mare del president del grup municipal de CiU a Barcelona, Xavier Trias, que ahir a la nit va haver d'abandonar precipitadament el conclave en conèixer la mort de la seva progenitora.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Màxima pressió perquè Biden plegui

Los Angeles
Jordi Colomí Massanas
Alcalde de Torroella de Montgrí i l’Estartit (UPM)

“Replanificar cada mandat seria anar fent cops de timó”

Torroella de Montgrí
estat francès

La macronista Braun-Pivet és reelegida presidenta del Parlament

barcelona
Política

Mor Salustià Monteagudo, exalcalde de Cabrera d’Anoia

Estat espanyol

Begoña Gómez impugna que el jutge investigui la seva relació amb la Complutense

Barcelona
política

Reclamen a Andorra noves comissions rogatòries per Rajoy i excol·laboradors seus

barcelona
Europa

Starmer vol “reiniciar” les relacions entre el Regne Unit i la UE

Barcelona
Zona Euro

El BCE manté el tipus d’interès bàsic en el 4,25%

Barcelona
Unió Europea

Von der Leyen és reelegida presidenta de la Comissió Europea

Barcelona