Política

ERC qualifica el congrés de Convergència "d'autèntica catarsi d'autoestima després de perdre el poder"

Congrés CDC

Joan Ridao ha qualificat ''d'autèntica catarsi d'autoestima després de perdre el poder'' el congrés de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) que ha tingut lloc aquest cap de setmana.

El secretari general d'ERC ha fet aquestes declaracions durant la roda de premsa posterior a la reunió executiva del partit, on també ha criticat que CDC no arribés a la conclusió que cal un Estat propi per a Catalunya, ''l'única possible ara mateix'', ha afegit.

En aquest sentit, Ridao ja va mostrar ahir el seu descontent amb el partit que lidera Artur Mas perquè entén que s'han quedat a mig camí en ''la defensa del dret a decidir, un dret que sempre ha defensat ERC''. L'aposta pel dret a decidir que Convergència ha incorporat a la seva ponència política es vincula a conceptes com la "nació lliure", la "sobirania plena" l l'exercici al dret a l'autodeterminació, però ha evitat incorporar el terme "Estat propi".

Els republicans consideren que CDC ''es debat encara entre competir amb ERC per l'electorat més sobiranista o recuperar la pragmàtica indefinició de l'època Pujol, que tan bons resultats li va donar''. Per això també van titllar el congrés convergent ''de síntesi''.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.