Política

ERC insta CiU a ''fer pinya'' davant el procés de negociació del model de finançament

Política

El secretari general d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Joan Ridao, ha demanat a Convergència i Unió (CiU) que faci ''pinya'' en relació amb la negociació sobre el model de finançament, i ha instat la federació nacionalista a no ''repetir errors del passat'', en referència a la negociació bilateral que el líder convergent, Artur Mas, va mantenir amb el govern espanyol l'any 2001.

Ridao ha demanat també a CiU un posicionament clar davant una possible ''col·lapse'' dels processos de negociació del finançament i l'Estatut, donada la manca de definició d'un ''horitzó nacional clar'' dels convergents constatada en el seu 15è congrés celebrat el cap de setmana, segons Ridao.

El secretari general d'ERC s'ha referit al congrés dels convergents d'aquest passat cap de setmana, que ha servit per constatar la ''cessió de l'espai sobiranista a Esquerra''. Segons Ridao, aquest congrés ha estat una síntesi entre la ''pragmàtica indefinició del pujolisme i posicions pròximes al dret a decidir amb petites gotes de sobiransime''.

Ridao ha compartit, però, la constatació del ''fracàs de la via autonomista'' així com el ''col·lapse de la via estatutària'', però davant aquesta situació retreu a CiU no haver optat per ''la única solució possible'', la construcció d'un ''estat propi''. ''Convergència Democràtica no ha fet el pas perquè l'ombra d'Unió és molt allargada'', ha opinat Ridao, que també ha atribuït la negativa de Convergència a situar dins els seus objectius la consecució d'un estat propi a ''condicionants del passat'' i a ''sectors interns'' de la formació política.

"Humilitat" i "prudència"
Ridao també ha aprofitat per demanar al PSC ''humilitat'' i ''prudència'' amb vista al congrés que la formació celebra el pròxim cap de setmana. En aquest sentit el secretari general republicà ha instat els socialistes a no fer una lectura ''tan optimista'' de la situació política, ja que segons ha opinat són ''part del problema, sobretot a l'hora de negociar amb l'Estat''. Ridao ha retret al PSC haver fet campanya al costat de ''Zapatero'' i l'actual ''govern socialista espanyol'', que és ''qui manté bloquejat el desplegament estatutari'' i ''qui manté la tensió permanent amb Catalunya pel que fa a la necessitat i la consecució d'un finançament més just i equitatiu''.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

La seguretat i el blindatge del Campus de Salut, prioritats de Junts pel proper curs

girona
Estat espanyol

Begoña Gómez s’acull al dret a no declarar al jutjat

Barcelona
Guerra a Gaza

Un dron de llarg abast provoca un mort a Tel Aviv

Barcelona

Màxima pressió perquè Biden plegui

Los Angeles
Jordi Colomí Massanas
Alcalde de Torroella de Montgrí i l’Estartit (UPM)

“Replanificar cada mandat seria anar fent cops de timó”

Torroella de Montgrí
estat francès

La macronista Braun-Pivet és reelegida presidenta del Parlament

barcelona
Política

Mor Salustià Monteagudo, exalcalde de Cabrera d’Anoia

Estat espanyol

Begoña Gómez impugna que el jutge investigui la seva relació amb la Complutense

Barcelona
política

Reclamen a Andorra noves comissions rogatòries per Rajoy i excol·laboradors seus

barcelona