Política

ICV nega que hi hagi "cap urgència nacional" i diu que el problema de CDC és la seva "incapacitat" per tornar al govern

Congrés CDC

La portaveu d'ICV, Dolors Camats, ha negat avui que hi hagi una ''urgència nacional'', tal com va assegurar ahir Artur Mas durant la clausura del congrés que Convergència Democràtica de Catalunya ha celebrat aquest cap de setmana. Per Camats, ''el problema que té CDC és la incapacitat de tornar al govern de la Generalitat''. La portaveu ecosocialista també ha demanat a Mas que ''no confongui els problemes interns de la formació amb un problema d'autoestima de Catalunya i ho traslladi a tota la societat''.

''Catalunya és plural per definició'', ha afirmat, cosa que desacredita el projecte de CDC perquè ''no es pot pretendre embolcallar totes les ideologies'' en el seu full de ruta.

També ha replicat a Mas que ''a Catalunya hi ha desafecció política'', però en són ''responsables'' tant els partits que són al govern com els que són a l'oposició.

Finalment, sobre les relacions amb Unió Democràtica de Catalunya (UDC), els ecosocialistes consideren ''contradictori'' que CDC ''aprovi que avancen en la federació amb Unió'' alhora que ''legitimin que en les eleccions municipals es puguin presentar per separat'' i, per tant, puguin competir electoralment.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.