Política

Dos detinguts a Errenteria en una segona fase de l'operació contra la 'kale borroka' a Guipúscoa

País Basc

La Policia Nacional ha detingut aquesta matinada a Errenteria dues persones dins de la segona fase de l'operació contra la kale borroka iniciada divendres passat a Guipúscoa, segons han informat fonts de la lluita antiterrorista. Els deu presumptes membres de la kale borroka detinguts divendres en diverses localitats de Guipúscoa passaran aquest dimarts a disposició del jutge d'Instrucció número 3 de l'Audiència Nacional, Fernando Grande-Marlaska, que els prendrà declaració i després decidirà el seu possible ingrés a la presó.

L'operació d'aquesta matinada contra la kale borroka és la setena que porta a terme la Policia Nacional al País Basc i Navarra des del juliol del 2007, amb un saldo total de 71 detinguts.

De la mateixa manera que els deu detinguts divendres passat a la matinada, en la primera fase de l'operació, els detinguts haurien comès actes de violència al carrer en el triangle que uneix les localitats d'Errenteria, Oiartzun i Lezo des del 2005. Els arrestos han anat acompanyats de nombrosos registres, entre els quals els habitatges dels detinguts.

Precisament avui declararan davant del jutge de l'Audiència Nacional Fernando Grande-Marlaska els deu detinguts divendres passat en la primera fase d'aquesta operació contra la kale borroka a Guipúscoa. Amb aquests arrestos, la Policia Nacional va donar per desarticulat un grup de suport a l'organització terrorista ETA.

Durant un dels registres domiciliaris practicats en aquesta primera fase, a la localitat d'Arrasate, es va detenir per "atemptat, resistència i desobediència" tres persones més, que seran posades a disposició judicial del jutjat de guàrdia quan finalitzi l'atestat que es tramita.

L'operació va ser portada a terme per la brigada d'informació de la comissaria provincial de Guipúscoa del Cos Nacional de Policia, amb l'autorització del jutjat central d'instrucció núm. 3 de l'Audiència Nacional, i en col·laboració amb les brigades provincials d'informació de Vitòria i Bilbao.

Segons va indicar el ministeri de l'Interior en un comunicat, el grup desarticulat tenia com a missió la realització d'atemptats mitjançant la confecció i presentació d'artefactes explosius i incendiaris contra els cossos i forces de seguretat, edificis oficials, seus de partits polítics, entitats bancàries i d'estalvi, estacions i unitats de ferrocarril, transports públics i mobiliari urbà.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.