Política

Zapatero reitera que el nou sistema de finançament es posarà en marxa el 2009 i dubta que s'aprovi el 9 d'agost

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, manté que la intenció de l'executiu espanyol és posar en marxa el nou sistema de finançament al gener del 2009, tot i que dóna per fet que l'acord amb la Generalitat podria arribar després de la data del 9 d'agost, que marca l'Estatut. Concretament, Zapatero s'ha referit a la possibilitat que l'acord amb el Govern es produeixi al setembre o a l'octubre. El que és important, ha remarcat, és que el nou sistema de finançament estigui en vigor el 2009.

Zapatero s'ha pronunciat en aquesta direcció en un dinar informal amb els periodistes que el van seguir en campanya que ha tingut lloc l'endemà del sopar que va celebrar a La Moncloa amb els presidents autonòmics socialistes, la ministra d'Administracions Públiques, Elena Salgado, i el vicepresident econòmic del govern espanyol, Pedro Solbes.

Segons ha apuntat, va ser una trobada ''franca'' en què cada part va exposar els seus punts de vista, i on es va constatr que hi ha possibilitat d'entesa. En aquest marc, ha apuntat que el nou model de finançament destinarà el 90% dels recursos a educació, sanitat i serveis socials, mentre que capítols com el de justícia queden inclosos en el 10% restant.
En el nou model, ha dit, el principal criteri a ponderar serà el de la població, i en aquest marc la piràmide poblacional –amb els índex de gent gran i joventut- i d'altres com els de dispersió territorial.

A més, segons ha afirmat, el model corregirà els desajustos del sistema de finançament que es va posar en marxa el 2001, i farà una despesa equilibrada per habitant a totes les comunitats autònomes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Trobada Puigdemont-Junqueras a l’exili

barcelona
política

Junts manté que Puigdemont tornarà a pesar del “cop de toga” del Suprem

barcelona
estats units

El Suprem fa guanyar temps a Trump en deixar obert el límit de la seva immunitat

barcelona
Ucraïna

Kíiv desarticula un grup subversiu que volia prendre el Parlament

barcelona
unió europea

Brussel·les diu a Meta que no pot cobrar per a evitar l’ús de les dades personals

barcelona
judicial

Juvillà renuncia a l’amnistia i porta la seva causa a Estrasburg

barcelona
política

La JEC deixa Comín, per ara, sense l’acta d’eurodiputat

barcelona
guerra a gaza

Israel allibera el director de l’hospital Al-Shifa després de set mesos detingut

barcelona
política

Aproven la moció de censura per fer fora l’alcalde de Puigverd de Lleida, Josep Solsona

Puigverd de Lleida