Política

Sirera i Fernández no arriben a cap acord i Génova anima Camacho

La batalla pel lideratge del PP a Catalunya s'està convertint en una partida d'escacs, amb diversos jugadors que van avançant els seus peons amb molt de càlcul. A hores d'ara, a una setmana del congrés del 5 i 6 de juliol, tant pot ser que avui mateix es pacti una solució com que s'arribi a divendres vinent amb tots els condiments per convertir el conclave en el rosari de l'aurora.

Un dels moviments que hi ha hagut en les últimes hores és una reunió entre els dos principals aspirants, l'actual president, Daniel Sirera, i el regidor de Barcelona, Alberto Fernández-Díaz. En aquesta trobada, que es va fer ahir al migdia, no es va aconseguir arribar a un acord, que passaria, tal com es proposa tant des del mateix PP com des de la direcció de Génova, perquè tots dos candidats principals cedeixin el pas a la senadora gironina Alícia Sánchez-Camacho.

Els dos aspirants van sortir de la reunió defensant a capa i espasa les seves candidatures i van assegurar que no pensen tirar la tovallola. Des de l'entorn de l'actual president ho resumeixen assegurant que "Sirera va a totes". Fernández, per la seva banda, va qualificar la via Camacho com una "hipòtesi" i va assegurar a l'AVUI que seguirà optant a la presidència.

Tot plegat entra dins d'aquest joc de càlcul, de tàctica a l'hora d'enfrontar-se a l'adversari. Encara més tenint en compte l'enemistat reconeguda que hi ha entre Sirera i Fernández des de temps immemorials. Es tracta d'un enfrontament personal que tots els sectors descriuen com el principal problema per tal d'arribar a un pacte.

Independència i unitat
Mentrestant, la nova direcció del president del PP, Mariano Rajoy, segueix maniobrant per arribar al congrés català amb una llista única. Ho fa amb dues premisses: no es pot imposar i s'ha de buscar la solució més "integradora". Aquesta és la paraula amb què la secretària general, Dolores de Cospedal, va definir el que es desitja des de Génova .

Cospedal parlava amb propietat perquè ho feia després de la primera reunió de la nova direcció. Una sessió de treball en què es va parlar força del PP i que va contemplar la tercera via de Camacho com una opció madura. Preguntada sobre la possibilitat d'acord i directament per Camacho, la número dos de Rajoy va assegurar que la millor solució és la que representi el que vol la majoria.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.