Política

Nebrera manté la seva candidatura i s'enfrontarà contra Sánchez-Camacho

PP

Montserrat Nebrera ha anunciat que manté la seva candidatura per presidir el PP català. Així, en el congrés d'aquest cap de setmana s'enfrontarà a Alicia Sánchez-Camacho, l'aposta de la direcció del PP nacional per presidir el partit.

Nebrera ha assegurat en roda de premsa que "respecta" la candidatura per consens encapçalada per Camacho, però que ha decidit mantenir la candidatura per garantir la democràcia interna del partit. També ha assegurat que "hi haurà un gran congrés" perquè es podrà debatre les idees i projectes. Nebrera ha demanat als compromissaris que votin "en clau de futur".

No és una imposició
Per la seva banda, la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha dit aquest dimecres que "no és cert que Génova hagi imposat cap candidat" a la presidència del partit a Catalunya, sinó que dos dels tres que es presentaven han optat per acordar una candidatura de consens.

En declaracions a RNE, De Cospedal ha subratllat que el PP no té "cap por" a la democràcia interna, i que el millor per al partit a Catalunya era "una candidatura de consens" com la d'Alícia Sánchez-Camacho.

Els candidats
Dos dels quatre candidats a presidir el PP català, Daniel Sirera i Alberto Fernández Díaz, van anunciar ahir a la nit que retiraven la seva candidatura, després de reunir-se amb la vicesecretària d'organització del PP, Ana Mato.

Després d'aquesta decisió, Alícia Sánchez-Camacho, l'aposta de la direcció del PP nacional per presidir el partit, s'enfrontarà només a Montserrat Nebrera al congrés del 5 i 6 de juliol.

De Cospedal ha recordat que els estatuts que va aprovar el PP en el seu XVI Congrés nacional permeten que "qualsevol persona" pugui ser candidat a la presidència de les direccions regionals "d'una manera més oberta que en qualsevol altre partit".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.