Política

Boadella i Espada recolzen la candidatura d'oposició a Rivera per a la direcció de Ciutadans

Albert Boadella, Arcadi Espada, Xavier Pericay i Teresa Giménez Barbat, quatre dels intel·lectuals que van promoure la creació de Ciutadans-Partido de la Ciudadanía (C's), han expressat avui públicament el seu suport a la candidatura de Luis Bouza-Brey a la direcció d'aquesta formació política.

En declaracions a Efe, l'escriptora Teresa Giménez Barbat, presidenta de l'associació Ciutadans de Catalunya, ha explicitat, en nom dels quatre intel·lectuals, el seu aval a la llista de Bouza, professor de Ciència Política a la Universitat de Barcelona, que competirà amb la candidatura oficialista que encapçala Albert Rivera, actual president de C's i que aspira revalidar el seu mandat al congrés que celebrarà el partit aquest cap de setmana.

Segons Giménez Barbat, en un moment "tan delicat" com el que haurà d'afrontar Ciutadans, al plantejar-se la seva fusió amb el projecte polític que impulsen Fernando Savater i Rosa Díez per al conjunt d'Espanya, és necessari situar al capdavant del partit una figura "amb l'experiència i la preparació de Bouza" per portar a bon port el procés.

Giménez Barbat ha recordat que Bouza va ser un dels fundadors del Partit Socialista de Galícia, gaudeix de "prestigi acadèmic" i és una persona "molt més preparada que Rivera" per culminar amb èxit el procés de convergència amb el projecte que promou el col·lectiu Basta Ya.

"Fins ara, l'actual direcció ha fet alguna temptativa d'acostament a Basta Ya, però no hi ha hagut prou entesa i no ha quallat. Rivera és una persona que pot tenir moltes qualitats, però ara ens fa falta una persona amb més experiència, sincerament", ha remarcat.

Amb el pronunciament de Giménez Barbat, que, segons que ha subratllat l'escriptora, subscriuen íntegrament Boadella, Espada i Pericay, la candidatura de Bouza aconsegueix el reconeixement de quatre dels intel·lectuals més influents en el naixement de C's.

Suport de Francesc de Carreras
De fet, ahir va transcendir que un altre dels intel·lectuals fundadors, el catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat Autònoma de Barcelona Francesc de Carreras, s'ha compromès a assumir la subsecretaria de model d'Estat, competències i política territorial, a la direcció de C's, si la llista d'Albert Rivera surt vencedora en el pròxim congrés.

Sobre l'aposta explícita de Francesc de Carreras per la llista de Rivera, Giménez Barbat ha subratllat que el catedràtic "porta molt de temps mostrant el seu suport" a l'actual president de C's.

A més, Giménez Barbat ha assenyalat: "Amb tots els meus respectes cap a Francesc de Carreras, ell ha explicat públicament més d'una vegada que, quan Catalunya torni a la normalitat i el nacionalisme deixi de ser l'eix entorn del qual gira tot, Ciutadans perdrà la seva raó de ser i no farà falta que continuï existint. En canvi, nosaltres considerem necessari constituir un partit d'àmbit nacional".

D'una altra banda, respecte a la intenció de Rivera de crear al juliol una fundació lligada al partit i invitar els intel·lectuals promotors a formar-ne part, l'escriptora ha advertit al president de la formació que "la seva relació amb nosaltres no passa pel millor moment" i ara "no podria comptar amb nosaltres".

Giménez Barbat havia estudiat formar part de la candidatura "Projecte Ciutadans", liderada per Bouza com a candidat a la presidència de C's, però finalment no figurarà a la llista.

Qui sí que acompanyarà Bouza serà l'exassessor econòmic dels governs de Felipe González Clemente Polo, així com José March i Sandalio del Río, membres de l'actual direcció de C's, i l'alcaldable de C's per Tarragona, Jaime Climent, entre d'altres.

La llista combina persones identificades amb el sector liberal del partit amb altres ubicades en posicions nítidament d'esquerres, com Vicente Serrano, Inés Villanueva o Antonio Ordóñez.

La direcció que surti elegida diumenge al congrés, que se celebrarà a l'hotel Hesperia Tower de l'Hospitalet del Llobregat (Barcelonès), podria tenir una composició heterogènia en cas que els delegats acordin votar les candidatures al consell executiu amb llistes obertes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Rovira nega cap “estructura paral·lela” i defensa les campanyes d’activisme d’ERC

barcelona
política

ERC abandonarà la negociació amb el PSC si no hi ha un acord a final de mes

barcelona
Estat espanyol

Barrabés diu que es va reunir amb Begoña Gómez i Pedro Sánchez a la Moncloa

Barcelona
política

La consellera Natàlia Mas predica a Madrid que el finançament singular no perjudica ningú

madrid
judicial

Interior ha rebut 21 peticions en un mes per al retorn de multes

barcelona
política

Arrenca el judici als vuit veïns del Raval encausats per escridassar Vox el setembre de 2020

Barcelona
Política

Registrada la reforma de la llei d’estrangeria per al repartiment de menors

barcelona
Estats Units

Biden insta a “refredar” l’ambient polític després de l’atemptat contra Trump

Barcelona
Política

L’ANC denuncia un atac “feixista” a la seu nacional de Barcelona

barcelona