Política

Íngrid Betancourt demana al líder de les FARC seure per negociar amb Uribe

Colòmbia

La francocolombiana Íngrid Betancourt ha fet aquest diumenge una crida al líder de les Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia (FARC), Alfonso Cano, perquè "miri la mà estesa" del president Álvaro Uribe i segui a negociar una sortida al conflicte colombià.

"Prou segrestos", ha demanat Betancourt des de l'escenari muntat als jardins de la plaça del Trocadero de París durant l'obertura d'un multitudinari acte a la capital francesa per demanar la llibertat dels segrestats a Colòmbia, coincidint amb la marxa per la pau que se celebra avui a Bogotà. "Alfonso Cano, allà on estigui, en qualsevol racó de la selva, miri aquesta Colòmbia, miri la mà estesa del president Uribe, entengui que ja no és hora de vessar més sang", ha proclamat Betancourt, rescatada per l'exèrcit colombià el passat 2 de juliol després de més de sis anys de captiveri.

Juanes i Miguel Bosé
"És hora –ha continuat– de deixar els fusells i canviar-los per roses, d'asseure'ns amb tolerància, amb respecte, com germans que som, i buscar la manera que tots puguem tenir lloc a Colòmbia, que puguem reunir-nos per deixar als nostres fills el major tresor, que és la pau per a tots". Flanquejada pel cantant colombià Juanes i l'espanyol Miguel Bosé, Betancourt ha volgut llançar un "crit" de llibertat per als més de 3.000 segrestats que encara segueixen en mans de les FARC. "Llibertat per a tots", ha prosseguit.

A continuació ha pres la paraula Miguel Bosé, per expressar "només un desig i una esperança": "Convidar les FARC al diàleg, la deposició de les armes i l'alliberament de tots els ostatges". "Estic convençut que si en algun moment el projecte té arguments sòlids, podria i hauria de ser traduït en paraules", ha dit Bosé, per a qui "en el joc de la democràcia fa molt de temps que la violència no justifica res i molt menys la debilitat dels violents".

"Fa molt de temps que la violència ha perdut tot el sentit, tot poder i tot encant d'una força revolucionària. Només existeix un camí per al futur: la pau, l'esmentada i escrita en majúscules, i viure en pau és un dret que tots ens mereixem", ha apuntat el cantant. "Tots els ciutadans hem d'exigir a aquells qui ens representen el dret de viure en pau a canvi de res", ha conclòs.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.