Política

L'últim ostatge entregat per les FARC carrega contra Uribe per no col·laborar

L'exgovernador colombià Alan Jara, alliberat en les últimes hores per la guerrilla de les FARC, ha criticat el president del país, Álvaro Uribe, per no col·laborar en l'alliberament dels ostatges. Segons ha dit, per la seva actitud "sembla que li convingui la situació de guerra que viu el país".

Després de set anys segrestat per les Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia, les FARC, Jara no ha perdut el temps i tan bon punt ha recuperat la llibertat ha declarat que Álvaro Uribe: "No ha fet res per la nostra llibertat. L'actitud d'Uribe no ha contribuït gens perquè es produeixi un intercanvi humanitari i, per tant, l'alliberament dels segrestats".

Com a anècdota va explicar una conversa que va mantenir durant la seva captivitat amb un comandant de les FARC, en què aquest li va dir que el que necessitava l'organització guerrillera era "crisi". Pel que sembla, el guerriller li va dir a Jara: "En una situació revolucionària es donen una sèrie de factors que permeten que una revolució prosperi, i una revolució prospera amb un govern com el d'Álvaro Uribe".

"No veig altra sortida que la negociada", va insistir l'exgovernador, que va demanar amb urgència un acord humanitari. Va considerar que si les FARC alliberen de forma unilateral sis ostatges en aquest operatiu poden "indicar un camí polític".

Jara i Uribe s'han reunit, després d'aquestes declaracions, durant una hora i mitja i han intercanviat opinions sobre la política que el govern colombià segueix amb els segrestats per la guerrilla. En aquest sentit, Uribe ha assegurat que "estem preparats per a la pau, no per a l'engany; estem preparats per a l'intercanvi humanitari, no per reforçar el terrorisme".

Només falta Sigifredo López
Amb l'entrega de l'exdiputat Sigifredo López –l'únic alliberament que queda pendent dels que els rebels han decidit entregar unilateralment– es completaria l'operació iniciada diumenge amb els primers alliberaments en la qual la qual han recuperat la llibertat tres policies i un soldat segrestats per la guerrilla el 2007, a més de l'exgovernador Alan Jara.

S'espera que López sigui entregat aquest dijous en un punt que el govern colombià ja coneix, ja que la Creu Roja n'ha facilitat les coordenades.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.