Política

CiU estén la mà a un acord catalanista per superar l'eix esquerra-dreta

"Ha de ser una aspiració de país que tinguem un govern que no depengui de Madrid", afirma

El diputat de CiU al Parlament Francesc Homs ha obert la porta a ERC per arribar a un ampli acord catalanista que permeti superar el tradicional eix d'esquerres i dretes, actualment immers en "una profunda crisi estructural".

Homs, indirectament, ha estès la mà a ERC per a "refundar el catalanisme", però també ha fet un gest de complicitat als polítics que discrepen o no es troben a gust ideològicament en les seves actuals formacions, fent clara referència a l'expresident socialista Pasqual Maragall.

Homs, en una roda de premsa a la Universitat Catalana d'Estiu de Prada, ha afirmat que el catalanisme, com a "motor de canvi i progrés per excel·lència", s'hauria de presentar a la societat catalana com a única alternativa als acords de dreta o esquerra.

"Hi pot haver un acord global entre gent que ocupa una gran transversalitat política", ha assenyalat, a la vegada que ha reconegut sentir-se "pròxim" a "algunes posicions" de Pasqual Maragall, en especial a la seva reivindicació que els socialistes catalans tinguin un grup propi al Congrés.

"Hi ha molta gent de partits diferents que voldrien que la seva formació tingués una clara independència a nivell espanyol", ha afegit Homs, que considera que "ha de ser una aspiració de país que tinguem un govern que no depengui de Madrid".

Capes políticament òrfenes
La voluntat de CiU, ha explicat, és "obrir-se al màxim de sectors possibles" des del punt de vista del catalanisme, sota el convenciment que "hi ha capes molt àmplies del país que se senten òrfenes" en sentit polític. Homs sosté que l'espai catalanista pot cobrir aquest buit, tenint en compte que "la discussió entre esquerra i dreta està absolutament superada".

"És possible configurar un espai polític on cadascun tingui els seus trets diferencials. El que convé és el catalanisme, no les esquerres", ha subratllat el diputat nacionalista.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estat espanyol

Un nou informe de la Guàrdia Civil descarta la participació de Gómez en adjudicacions irregulars

Barcelona
Cimera de l’OTAN

La Xina “deplora” l’acusació de l’Aliança de donar suport a Rússia

Barcelona
política

Benvinguda a punt per rebre demà els cinc exiliats de Suïssa

barcelona

Josep Campmajó torna de l’exili aquest divendres

girona
Rússia

La vídua de Navalni, declarada “terrorista” per les autoritats russes

Barcelona
Estat francès

Un foc afecta l’agulla de la catedral gòtica de Rouen

Barcelona
judicial

El Suprem tira d’artilleria pesada i fa el primer pas per recórrer l’amnistia al TC

barcelona
política

L’Audiència pregunta sobre l’amnistia als imputats del jutjat 13 o la consulta a Europa i al TC

barcelona

L’Audiència amnistia l’única activista condemnada pel tall del tren

girona