Política

L'himne franquista ha sonat tres dies seguits "per error" al port de Barcelona

La versió amb lletra de l'himne també va sonar a Alacant, durant tres dies, sense que suscités queixes

L'himne d'Espanya amb la lletra de José Maria Pemán, utilitzat durant la dictadura franquista, ha sonat "per error" al Port de Barcelona almenys durant tres dies seguits en el marc de la Tall Ship's Race Mediterranea 2007. Segons ha pogut saber l'AVUI.CAT, el Mircea, vaixell escola de la marina romanesa, ha utilitzat aquest versió de l'himne espanyol durant l'acte d'hissada de bandera davant de tots els seus cadets en formació.

Tot i que els vaixells escola utilitzen de forma habitual l'himne de l'Estat del port en el qual estan atracats, l'us de la desfasada versió amb lletra ha causat perplexitat i indignació entre els catalans assistents a l'acte.

El ciutadà D.J., que s'ha posat en contacte amb l'AVUI.CAT, ha explicat que el passat dissabte, aprofitant la jornada de portes obertes al vaixell, va informar personalment el capità del Mircea, comandant Gabriel Moise, de l'error en la utilització de l'himne i que aquest va assegurar que es tractava "d'un error", fruit de la desconeixença. Al temps que "ha demanat disculpes", Moise ha assegurat que no es tornaria a utilitzar aquesta versió no oficial de l'himne espanyol. Segons el mateix testimoni, el comandant del Mircea es va mostrar sorprès per l'observació sobre l'ús indegut de l'himne, ja que, segons ha afirmat, aquesta mateixa versió s'ha utilitzat durant tres dies a Alacant i amb públic sense que ningú hi fes cap comentari.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.