Política

Les FARC amenacen amb una "ofensiva general" per a aquest any

El comandant en cap de les Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia (FARC), Manuel Marulanda, àlies 'Tirofijo', ha anunciat una nova "ofensiva general" per a aquest any 2008 enmig de la "crisi general" que, segons la seva opinió, travessa el Govern d'Álvaro Uribe, així com el "cansament" d'algunes unitats militars.
A més, Marulanda ha tornat a acusar el president Uribe de voler bloquejar l'intercanvi humanitari dels civils i militars que continuen segrestats per guerrillers tancats en diferents presons colombianes, en no permetre el rebuig militar dels municipis de Florida i Pradera.

"És convenient aprofitar la crisi general per la qual travessa el Govern i el cansament reflectit en algunes unitats militars per començar a preparar les condicions per organitzar una ofensiva general", ha afirmat en un missatge als seus guerrillers, datat el 24 de desembre i donat a conèixer avui per l'Agència Bolivariana de Premsa.

'Tirofijo' ha aprofitat per cridar els seus comandaments a conduir les organitzacions de masses i organitzar "accions armades" a carreteres i viaranys, a la selva, en els centres urbans, en els masos, i a les casernes, "sense donar treva a l'enemic", amb la finalitat de prolongar el "procés revolucionari" a Colòmbia.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.