Política

Les FARC alliberaran dos polítics, tres policies i un militar

Alliberament "unilateral" però per "generar condicions favorables a un intercanvi humanitari" que permetria, més endavant, l'alliberament de guerrillers empresonats. És la proposta de les Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia (FARC) anunciada aquest dilluns a la matinada.

En una carta al col·lectiu Colombianos por la Paz, liderat per la parlamentària opositora Piedad Córdoba, el comandament dels guerrillers ha anunciat que en els pròxims dies, sense data concreta, seran alliberats els dos últims civils en mans de les FARC, els polítics Alan Jara –exgovernador de la província de Meta, segrestat l'any 2001– i Sigifredo López, diputat regional segrestat l'abril de 2002. Abans, però, la guerrilla alliberarà tres policies i un militar que no han estat identificats amb els noms.

Aquests sis segrestats formen part, encara, del grup de 28 persones que les FARC retenen amb l'objectiu d'intercanviar-los per 500 revolucionaris empresonats, tres dels quals extradits als Estats Units.

Si es concreta l'entrega, aquest any 2008 s'hauran completat quatre operacions d'alliberament unilateral d'ostatges per part de les FARC, que han tornat cinc excongressistes i una excandidata a la vicepresidència, Clara Rojas, mà dreta de la també segrestada Ingrid Betancourt. Aquesta última no va ser alliberada, sinó que va ser rescatada al juliol juntament amb tres ciutadans nord-americans i onze ostatges colombians més, en una operació militar molt controvertida en què es va utilitzar la imatge d'organitzacions humanitàries per enganyar els guerrillers.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.