Política

Colòmbia i Equador arriben a un acord sobre la crisi de les FARC

Ecuador i Colòmbia han arribat avui a un acord sobre el text de la resolució amb la qual l'Organizació d'Estats Americans (OEA) pretén intervenir en el conflicte que enfronta a ambdós països, encara que segueixen negociant un punt sobre la lluita contra el terrorisme.

Fonts diplomàtiques han dit que els dos països s'han posat d'acord en tres punts del text, que es refereixen a la violació del territori equatorià, la reunió de consulta de cancellers i la creació d'una comissió exploratoria. En el text de la resolució, Colòmbia accepta que ha violat la sobirania i el territori d'Equador, si bé no contindrà la paraula condemna, com havia demanat inicialment la delegació equatoriana, el que suposa un assoliment per al Govern del president Álvaro Uribe.
El document també establix la celebració d'una reunió de ministres d'Exteriors el 17 de març, i la creació d'una comissió exploratoria, i no investigadora com havia sol·licitat Equador.

L'objectiu de la comissió seria, segons les fonts, viatjar a la frontera entre Colòmbia i Equador per a recollir dades, elaborar un informe i elevar-lo posteriorment a la reunió de ministres d'Exteriors, que se celebrarà a Washington.

A més d'aquests aspectes, Colòmbia vol incloure una crida contra els Estats membres de l'Organització d'Estats Americans (OEA) perquè "compleixin amb el seu compromís en la lluita contra el terrorisme".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.